Ole mies ja tule miestenpäivään!

Miestenpäivieni teema on: Mies ole rohkea! Rohkeus ei ole jotain sellaista, mitä kuvastaa esimerkiksi monien ihailema James Bond –tyyppinen elämäntapa. Miehen ilo ei tule naisista, rahasta, viinasta tai vallasta. Suurempaa iloa ja rohkeutta on kasvaa kohti Kristuksen kaltaisuutta ja löytää identiteettinsä Jumalalta. Jumala ei vaadi meiltä täydellisyyttä, mutta hän haluaa meidän pääsevän eteenpäin. Kristitty mies voi voittaa suurimmatkin esteet ja selättää haastavimmatkin vaikeudet.

Mieheltä odotetaan paljon. Miestenpäivillä tapahtuva opetus suuntautuu usein paremman miehen rakentamisyrityksiin. Yksi ongelmamme onkin juuri tässä. Samalla kun meidän tulisi ponnistella kohti kristillisiä ihanteita, moni mies kokee sen liian vaativaksi. Mies kokee usein, että elämä on kuin jatkuva joukko uusia vaatimuksia ylittää rima, joka asetetaan aina vain korkeammalle ja korkeammalle. Toki kristityn miehen tärkein tavoite on kasvaa kohti Kristuksen kaltaisuutta, mutta opetus ei saisi keskittyä pelkästään tekojen hallintaan.

Suomalaisen miehen kasvun paikka on itsetunnossa ja sisäisissä haavoissa. Suomalainen mies tarvitsee apua sisäisessä parantumisessa, itsetunnon kehittymisessä, armon vastaanottamisessa ja vasta sen jälkeen tapakasvatuksessa. Tästä syystä yritän pitää tätä balanssia yllä opetuksessani. Kenenkään ei tulisi tuntea haastetta kasvaa kristittynä miehenä liian vaikeaksi.

Miestenpäivillä uskallan avata myös omia haavojani ja ihmisyyttäni. Haluan, että se olisi kannustava esimerkki miehille siitä, että miehen ei enää 2000-luvulla tarvitse esittää kovaa miestä. Avoimuudessa on tietenkin riskinsä. Sen edut ovat kuitenkin haittoja suuremmat ja toivon, että tulevaisuudessa seurakunnissamme olisi enemmän läpinäkyviä, herkkiä, rakastavia ja helposti lähestyttäviä herrasmiehiä, jotka ottavan sen paikan perheessä ja seurakunnassa joka heille kuuluu. Salailun ja roolinvetämisen aika on ohi! Nyt on miehen aika tulla sellaiseksi kuin hän on, vastustamattomaksi Jumalan mieheksi.

Tervetuloa kaikenikäiset miehet miestenpäivään Kokkolaan la13.2.2016. Nähdään siellä!

Jyrki Palmi

———————————-

Ohjelma!

La 13.2. MIES – OLE ROHKEA!

klo 16-18 Aloitus ja ”Oikean identiteetin löytyminen” & ”Himojen hallinta; viina, raha, naiset ja valta”

klo 18-19 Ruoka & kahvit

klo 19 ”Tasapainon löytyminen arkiseen elämään”

Tarjolla hyvää opetusta ja syödään epäterveellisesti. Ei pakollisia ryhmätöitä.

Tervetuloa mukaan!